Getingar// ]]>

Getingar är insekter som kan göra ont att bli biten av. om du aldrig fått ett getingstick kan du bli lite chockad hur ont det gör när du får ditt första getingstkck. Getingar brukar surra runt människor och om du retar upp dem och de känner sig hotade så är det vanligt att de sticker människan.

En geting är en ganska stor insekt som kan flyga. Getingar finns nästan överallt i Sverige på sommaren. Ett getingbo kan finnas på semesterön oväntade platser, t.ex. På vindar är en vanlig plats för getingbon och det kan vara bra att du har koll där då och då sånär du inte får stora getingbon som kan vars jobbiga för dig och din familj.

Att tänka på under sommartid

Får du ett getingstick så kommer du att få ont ett tag, det kan ärligt talat vara bra att tänka lite extra på sommaren så att du t.ex inte dricker ur burkar som stått öppna utomhus då getingar gillar socker och gärna går ner i en coca-Cola burk. Om du dricker då är det stor risk att du får ett stick av getingen för att den känner sig rädd och pressad när du dricker ur burken. En geting är en insekt som är ganska stor och välkänd insekt. Om du får stora utslag eller svårt att andas skall du kontakta en läkare efter ditt getingstick. Om du är allergisk mot getingstick är det viktigt att du snabbt får hjälp så att det inte blir värre. Det är bra att veta om ifall man är allergisk mot getingstick så att du kan ha mediciner om det skulle hända igen. Nästan alla i Sverige har nog någon gång fått ett stick av en geting eller ett bi. Det kan göra otroligt ont precis vid sticker om du inte är van att få ett stick.

Geting och getingstick

Geting och getingstick

Behandling mot getingstick

Du kan behandla dig mot getingstock och det är oerhört viktigt att du sköter det speciellt om du är allergisk mot getingstick.

Har du blivit stucken av en geting någon gång så vet du ungefär hur set känns nästa gång du blir stucken av en geting. Oftast är det inte så farligt att bli stucken av en geting men är du allergiskt kan det vara farligt och det är då viktigt att  du får hjälp och behandling mot ditt getingstick.

Getingar kan vara aggressiva och är det många på samma plats så kan det. Att väldigt jobbigt och görs jätte Ingmar du blir biten av en geting eller stucken av en geting.