VägglössEn vägglus är små djur som har sedan länge tillbaka varit problem i många länder och så även i Sverige. Vägglöss kan vara otroligt jobbiga om du får in dem i ditt hus eller i din lägenhet. På latin heter faktiskt vägglus Cimex lectularius och det många inte vet om ett av de största företagen inom överlåtelsebesiktningar och skadedjursbekämpning i Sverige som heter Anticimex faktiskt står för bekämpning eller mot vägglöss.

Vägglus

Vägglus

Vägglösen har på senare år även blivit ett större problem i Sverige i framförallt bostadskomplex och lägenheter. Det är svårt att bli av med vägglöss om man inte gör en rejäl sanering av bostadsytan som blivit utsatt för vägglöss. Vägglöss är små djur som blir cirka 4-5 mm stora och de är oftast gula/bruna små skalbaggar som suger blod och får du dem på dig så gör det ont och du kan få bett som är svåra att bli av med.

 

Om du får vägglöss bett skall du söka hjälp om du får stora problem med dina vägglössbett. Det finns inte idag några sprayer som privatpersoner kan spruta på sig för att undvika vägglös, det finns däremot till myggor och myggbett.