MyggMygg är något som finns på de flesta platser i världen förutom på platser där det är för kallt klimat för myggan att överleva.

Vad är en mygga?

En mygga är en insekt som finns på de allra flesta platser i världen och det finns massor av olika arter av myggor. I Sverige är vi relativt skonade från de farligt myggorna som finns på andra platser i världen. I Sverige så ger myggbetten oftast klåda och besvär genom att de kliar på ett jobbigt och irriterande sätt.

Mygga

Mygga

Myggor i Sverige

I Sverige finns det mycket mygg, men även i övriga världen finns det massor av olika typer av myggor. Det är dock inte så överdrivet många av världens cirka 33.000 olika sorters myggor som är direkt livshotande, men däremot kan myggorna i vissa länder och på vissa platser bära på virus som kan vara riktigt farliga för både djur och människor. Om du får många myggbett i något land utomlands kan det vara värt ett läkarbesök för dina myggbett om du märker att de inte går bort så fort, det finns bra sätt att behandla dig mot myggbett både i Sverige och utomlands. Utomlands finns det i vissa länder myggmediciner som skyddar dig riktigt bra mot dina bett.

Myggor i världen

Myggor i världen