Myggen ökar

Hela 2015 har varit Ett riktigt myggår så har även försäljningen av myggmedel ökat konstant.

I vissa delar av Sverige har försäljningen ökat med cirka 8000 % när det gäller medel mot knott och myggor. Det har varit en kall vår och en relativt kall sommar under 2015 och därför har myggorna trivts och förökat sig på ett lavinartat sätt över stora delar av Sverige.

Om du ska ut på semester i Sverige är det viktigt att vara förberedd på myggor och knott.

Har du sommarstuga är det viktigt att du handlar på dig av myggmedel och geler som lindrar klådan av myggbett. Det är dock inte bra att ha på för mycket av dessa medel på kroppen, ett bra tips mot myggen och knotten är att du även smörjer in dina kläder för att slippa att bli biten av en mygga eller mindre knott.

Knottbett

Knottbett

En produkt som många använder är aloe veta mot myggbett när man har blivit stucken och på vissa fungerar det bra. Har du problem med att du ofta blixten av mygg kan det vara en god tanke att investera i ett myggbett som du kan ta på dig när du är ute i naturen och det är mycket mygg. Myggen i Sverige är dock mer jobbiga än farliga. Myggen kan orsaka stora besvär om du är ute i naturen länge.

Myggmedel går att köpa de flesta butiker i Sverige, men rekommendationen är att köpa myggmedel på nätet, då det delvis är billigare och du kan köpa större förpackningar av myggmedel på nätet än i butiker.

Myggmedel kostar en del pengar, men du kommer inte ångra dig någon gång att du köpt myggmedel om det skulle bli ett likadant myggår som 2015 har varit. Myggen kommer alltid att finnas kvar i Sverige.

Om du får många myggbett på samma område på kroppen är risken stor att dunet kan hålla dig från att klia på betten och du kan då få ärr som inte kommer se så bra ut i framtiden.

På vintern brukar man kunna köpa myggmedel lite billigare än på sommaren,  men eftersom många av myggprodukterna har en lång livstid innan du måste slänga förpackningen kan du egentligen köpa myggmedel när som helst på året. Det viktigaste är att du har det lätt tillgängligt när du som mest behöver ditt myggmedel.

Ska du åka utomlands är det alltid bra att ha med sig myggmedel. Det finns många myggmedel som är bra på marknaden och några kända märken är bland annat djungelolja och mygga.

Om du vet om att den semesterort du skall spendera din semester på är utsatt för mygg under sommartid så är det viktigt att du köper myggmedel så att du klarar dig hela resan.

Ge bort myggmedel

Att ge bort myggmedel som present är ingen dum idé om någon du känner skall åka iväg till något resmål där det är mycket myggor.

Myggmedel tar ofta Slut i butiker på våren och därför är det bra att köpa på dig ett lager med myggmedel under vintertid på internet.

Myggmedel på internet är både billigare och du har oftast ett större urval på internet än vad du har i butik.