Om myggor och myggbettEtt myggbett kan vara otroligt jobbigt, irriterande och klia väldigt mycket. Det är därför viktigt att söka information om myggor och myggbett när du har blivit myggbiten eller knottbiten. Knottbett kan nästan kännas lite jobbiga som myggbett.

Det finns en rad olika sätt att skydda dig mot myggor och även sätt att behandla dina myggbett efter att du har blivit biten.

Om du vill förebygga och slippa att bli myggbiten kan du till exempel ta på dig en myggjacka, myggnät som skyddar ansiktet eller spraya/använda roll-on som skall skydda dig mot myggbett.

När du har blivit myggbiten kan det kännas väldigt jobbigt och det är då bra att snabbt behandla dig mot myggbettet. Det du absolut inte skall göra är att fortsätta klia på ditt myggbett, det leder bara till att det blir värre och du ökar också risken för att få ärr från dina myggbett. Det finns olika typer av geler som hjälper dig när du har blivit myggbiten. Mygga har bland annat gjort en Insektsgel som skall hjälpa dig från klåda och att det kliar efter att du blivit myggbiten. Att ha en insektsgel hemma är viktigt och alla bör ha det om du eller någon i din familj får ett myggbett som stör dig i vardagen.

Det finns också andra typer av insektsgifter som du kan köpa utomlands som kan vara bra att testa, men tänk med sunt förnuft innan du beställer något som du inte vet vad det är. Insektsmedel som görs i tredje världen kan rent av vara farliga att använda om du inte vet vad det handlar om.

Du kan läsa mer om Mygga Insektsgel här.