Grankådsalva

Grankådsalva är en produkt som många använder sig av för att lindra myggbettet efter att man blivit biten av myggor eller knott. Grankådsalva är vanligt i många landskap och har en tradition sen länge tillbaka, i Dalarna och Värmland är Grankådsalva  vanligt att ha hemma. Grankådsalvan hjälper till att mjuka upp huden när du smörjt in efter du blivit biten av en mugga. Skogshuggare som utsätts för mycket mygg har i många hundra år använt sig av denna salva och det kan kanske vara ett tecken på att det är en bra produkt. Många använder även grankådsalvan som är gjord av som det låter grankåda på djur som t.ex. hästar.

I salvan så är det fett (animaliskt fett, grankåda samt bivax och det största användningsområdet är för människor, men som sagt salvan används i vissa fall även på djur. Du kan även använda dig av grankådsalva om du har bränt dig eller skadat din hud i naturen på något annat sätt.

 

Om du aldrig testat grankådsalva efter att du blivit myggbiten kanske det är dags för dig att testa något nytt och inte bara använda dig av de mest kommersiella gelerna som finns att köpa på marknaden, kanske är det naturens produkter som i slutändan faktiskt är bäst för dig och din hud.