Myggnät

Ett bra sätt att skydda sig mot mygg är att ha myggnät. Myggnät skyddar inte bara mot myggor utan är också ett bra skydd mot andra insekter som knott, bin och getingar.

Myggnät för ansikte och huvud

Du kan ha myggnät på många olika platser där du tycker att det är för mycket mygg. Ett bra tips är ett myggnät för ditt ansikte och huvud. 

Myggnät för ansikte

Myggnät för ansikte

Det finns bland annat myggnät till fönster som du fäster och minskar risken för att myggen kommer in i ditt hus. Det är skönt att hålla myggen utanför ditt boende och därför är myggnät till fönster och dörrar rekommenderat om du bor i ett område där det är mycket mygg, knott och andra insekter.

Myggnät till ditt hus

Myggnät kan du även ha över ditt ansikte och huvud för att skydda dig mot jobbiga myggor och insekter som vill ta sig in i ditt hus. Det finns massa jobbiga insekter du kan få in i ditt hus om du inte har myggnät vid dina dörrar och fönster, och det är roligare att kunna spendera sommaren utan att bli myggbiten och ha ont av att det blir på din kropp.

Varför skall du då köpa ett myggnät?

Om du skall ut och vandra och vara i naturen är det rekommenderat att alltid ta med dig ett nät så att du slipper att bli myggbiten, alla reagerar olika på myggbett men det kan vara väldigt besvärliga för vissa personer och nästan alla människor mår dåligt av att få för många myggbett. Ett myggnät är relativt billigt om man ser vad det kan hjälpa dig med, myggnät kan du shoppa för en billig peng på nätet och du kommer inte att ångra dig. På vintertid kanske du även kan hitta myggnät som det är rea på, då butikerna vill bli av med gamla lager. 2015 var ett riktigt myggår och de kanske lutar mot att 2016 också kommer att bli ett myggår med dagens klimatförändringar. Myggor trivs i klimat där det är kallt och fuktigt och därför är Norrland perfekt för myggor. Myggorna i Norrland brukar till och med besprutas så att det inte bildas nya ägg av staten, men 2015 så drog faktiskt regeringen in på det då det är dyrt att bespruta myggor.