Myggstift

Myggstift

Myggstift

kop

Om du skall ut i naturen och vandra eller gå ut i skogen där du vet att det är mycket myggor kan det vara värt att ta med sig ett myggstift när du ger dig ut på din vandring i skogen eller på fjället.

Myggstift är enkelt att ha med sig

Ett myggstift är väldigt enkelt att ha med sig på sin vandring eller skogstur då du kan ha det i jackfickan eller i dina byxor så att du kan dra stiftet på din hud så att du minimerar risken att bli myggbiten. Att bli myggbiten gör ont och det är inte roligt att komma hem från skogen eller fjället med en massa myggbett.

Skall du t.ex. bestiga Kebnekaise eller något annat berg i Sverige där det inte är så enkelt att ta sig till en affär i närheten är det viktigt att redan innan din resa beställa hem myggmedel och myggstift så att du kan slippa att bli myggbiten på din resa, vilket kan förstöra väldigt mycket för dig om du skall vara ute en bra stund i skog och natur i Sverige.

Myggstift har funnits länge på marknaden för att skydda sig mot bett från myggor och knott och eftersom det har funnits kvar länge så fungerar det även på de flesta personer. Ett myggstift väger inte speciellt mycket, oftast runt 20-30 gram och det är därför väldigt enkelt att packa ner ett myggstift i din väska eller ha det på dig så du enkelt kan komma åt det när du behöver ditt stift. Om du har myggstiftet från mygga på dig så minskar du faktiskt även risken för att få fästingbett och jobbiga insekter som helst inte skall sätta sig på dig. Det är dock inte rekommenderat att ta för stora doser av myggstift på väldigt små barn, men med sunt förnuft och i lagom mängd fungerar myggstift på de allra flesta människor.